Kanotäventyr i Tived

De som är medlem i en kanotklubb har inte några problem att hitta paddelvänner eller göra gruppaktiviteter. Men för de som enbart paddlar några enstaka gånger per år kanske inte väljer att gå med i en klubb. Detta har flera upplevelseföretag uppmärksammat och erbjuder paddeldagar som alla kan hänga med på – detta oavsett erfarenhetsnivå. Upplevelser som man kan köpa till sig själv eller ge bort till paddelvänner i present.

Paddeläventyr i Tived

Tived är ett mindre samhälle i Västergötland och ligger precis vid sjön Undens östra strand. Här anordnas regelbundet paddeläventyr för de som vill paddla i grupp med erfarna instruktörer.

Paddla i Tived

Paddlingen sker vid Ösjönäs som ligger belägen vid Tiveds nationalpark. Det är ett äventyrscenter med fokus på naturupplevelser och liknande aktiviteter. Bland annat kan man boka ridturer, bada badtunna och klättra på höghöjdsbana. Det är här som paddlingsturen startar.

Vad väntar? I priset ingår en heldag paddling och naturupplevelse. Däremot är det upp till gruppen och dess deltagare att styra hur dagen ska läggas upp. Exempelvis kan det vara skönt att ta en paus med ett bad vid stranden Vitsand eller varför inte en mysig skogspromenad i urskogen i nationalparken?

Instruktörerna som följer med har god lokalkännedom och kan därmed sätta ihop utflykten helt efter gruppens önskemål.

Ingår material? Deltagarna behöver inte ha egna kajaker eller flytvästar. Allt lånas på plats. Det man däremot bör ha med sig är en vattentät påse med ombyteskläder. Dessutom tar alla deltagare med sig egen matsäck.

Krav? Det finns ett par grundläggande krav för att få vara med på turen. Personen ska vara minst 15 år, vara simkunnig och inte påverkad av alkohol eller droger.

Vilken tid? Paddeldagar genomförs regelbundet under sommarhalvåret. Däremot sker det inte varje dag utan anordnas utifrån efterfrågan. Är det en hel grupp som vill boka paddeltur kan detta däremot göras mer flexibelt utifrån datum. I annat fall väntar de in till att ett par personer anmält sitt intresse varpå en grupp sätts samman. Turen tar cirka en dag.

Köp värdebevis på kanotupplevelsen

Via återförsäljare går det att köpa värdebevis på kanotupplevelsen i Tived. Det betyder att man betalar för äventyret i förväg och får en kod som sedan ska anges vid bokning. Det är därmed ett smidigt sätt att exempelvis ge bort upplevelsen till någon man vill ska följa med på turen.

Köps upplevelsen via Upplevelse.com gäller:

  • 3 års giltighetstid
  • 45 dagars öppet köp
  • 3 års bytesrätt mot annan upplevelse

Pris: Kostnaden per värdebevis är 395kr. Vid bokning anges värdebeviset och detta ger då tillgång till en heldag paddling tillsammans med en mindre grupp.

Läs mer om upplevelsen och boka via här.

Du gillar kanske också...