10 drömställen i världen att paddla kanot på

Bowron Lake, British Columbia

Ett naturskönt område som passar bra för nybörjare. Rutten man kan paddla är formad som en rektangel och det finns inget forsande vatten att oroa sig för.

Barriärrevet i Belize

Ett perfekt ställe att paddla kanot på som nybörjare. Lugnt och kristallklart vatten på ett ställe som erbjuder både sol och snorkling ifall man känner för det.

Här finns också möjlighet att göra guidade paddlingsturer.

The Great Blue Hole

The Great Blue Hole i Belize

Amazonasfloden

Är du en äventyrare så borde Amazonas finnas högt upp på din bucket list. Här finns nämligen allt man kan tänka sig med allt ifrån rosa delfiner till uttrar och jaguarer längs strandkanten. Har man tur kan man även få se en anakonda slingra sig förbi.

Att Amazonas även är världens största flod gör det till ytterligare en utmaning!

Mekongfloden, Sydostasien

Mekongdeltat flyter igenom nästan hela Sydostasien och har varit en livskälla i tusentals år. På de flesta ställen är floden lugn och stilla, vilket ger utmärka förutsättningar för att paddla kanot.

En höjdpunkt som kan rekommenderas är att man åker till en flytande marknad. Då befinner man sig plötsligt i ett hav av tusentals roddbåtar som alla säljer lokala varor och delikatesser. En häftig och minnesvärd upplevelse!

Solnedgang over Mekong. fron Nong Khai, Thailand - Cred Warren Thomson

Solnedgång över Mekong. från Nong Khai, Thailand mot Vientiane, Laos – Cred: Warren Thomson

Okavangodeltat, Botswana

Om du är en erfaren paddlare som gillar spänning och djurliv är Okavangodeltat ännu en destination som borde finnas med på din bucket list. Här får du chansen att åka på safari samtidigt som du paddlar kanot, vilket get ett spännande och annorlunda perspektiv jämfört med vanlig bilsafari.

Det är dock inte helt utan risk då det bland annat finns flodhästar som lever här, men belöningen är att man får chansen att se flera av världens mest utrotade djur.

Vava’u Islands, Tonga

Kristallklart vatten och stränder som blänker i kritvit färg lockar många besökare till Tonga. Men här finns även marina grottor att utforska samtidigt som man har chansen att få se både valar och delfiner.
Milford Sound
I Nya Zeeland hittar man Milford Sound, som är en dröm för många kanotister. Med fantastiskt vackra vyer och stilla vatten blandat med fartfyllda forsar kan man få det bästa av två skilda världar.

Gorges du Verdon

I södra Frankrike, cirka två timmar från Nice finns denna ravin med det blåaste vatten man kan tänka sig. Att paddla kanot och kajak här är en dröm för många, och tack vare det nära avståndet från Sverige, så är det möjligt att åka hit på weekendresa!

Halong Bay

En magisk plats i Vietnam med tusentals öar uppbyggda av kalksten. Öarna har funnits i tusentals år och de omges av vatten i mörk turkos färg.

Här kan man paddla in i små laguner och grottor. Har man tur stöter man även på nyfikna apor och fiskar när man paddlar omkring.

Kerala, Indien

I södra Indien hittar man paradisplatsen Kerala, som är hem åt ett stort floddelta med djurliv och stilla vatten. Vanligaste sättet att ta sig runt via Keralas bakvatten är med en så kallad Husbåt, men det är även möjligt att paddla kanot, och det är verkligen vackert!

Hyr en egen kanot och paddla så långt du vill, stanna till i de små lokala byarna som ligger längs flodkanten. Ät lokal mat och köp med dig fina hantverk.

Köpa kajakkläder
Välj rätt paddel
Flytväst för paddling

Du gillar kanske också...