Boka tur med Kanot, Dressin och Spa i Skåne

I Skåne finns ett flertal olika uthyrare av kanoter och kajaker. Det är bara att söka efter ”Kanot Skåne” för att därigenom få fram ett flertal uthyrare. En del mer specialiserade på olika modeller eller paddlingsleder än andra.

Ett företag som valt en lite udda inriktning är Rönneådalens Sport & Fritid. Här kan man boka kanoter för klassiska turer men även boka ett paket som innebär att man både får paddla kanot och åka dressin.

Det finns två turer att välja mellan. Antingen startar man med kanoten på förmiddagen (10.00) och kommer då att åka hem med dressinen vid 13.30. Andra alternativet är att ta eftermiddagsturen som då startar 13.30 varpå dressinen tar utövarna hem igen vid 17.00.

Fördelen är alltså att man paddlar ena vägen, lämnar kanoten där och åker dressin hem andra vägen.

De som vill göra utflykten längre kan starta på betydligt tidigare tider. Bra för de som förväntar sig att paddlingen kommer ta längre än ”standardtid” eller för de som vill ha lite tid över vid Forsmölladammen där turen tar slut. Paddlingen beräknas ta ca 2,5 timme. Från den punkt man går i land är det sedan bara 500meter till dressinen.

Forsmölladammen bjuder på fint fiske där man bland annat kan få abborre, gädda och ål.

Priset för denna kombinationstur, inklusive all utrustning som krävs, är 600kr. Det går då bra att två vuxna eller att en vuxen och två barn åker.

Komplettera med eget boende

Även utbudet av hotell och spaanläggningar är mycket stort i Skåne. Den som exempelvis söker efter ”Spa Skåne” får fram ett stort utbud av allt från centralt belägna anläggningar till de på landsbygden. Ofta går det även att välja mellan att stanna några nätter eller enbart njuta av dagspa.

De som väljer att göra kombinationsturen som nämns ovan bör söka efter boende i Klippan då det är den ort som ligger närmast Försmölladammen. Bland annat kan man bo på hotell på det trestjärniga hotellet Hotell Klippan eller Rasta Mölletofta.

För de som vill bo mer naturnära finns Holiday Home Kungsleden Klippan II som redan i sitt namn vitnar om att man bjuder på härliga skogspromenader i närheten.

Hos Rönneådalens Sport & Fritid går det även at hyra kanot eller kajak under ett flertal dygn. Därmed kan man ta sig till stora delar av Skåne och kan välja boendeform helt efter eget önskemål. Kanske först njuta av naturen två-tre dygn och bo tält – för att sedan bo på spa och njuta av alla möjliga bekvämligheter.

Kanottur i Skåne

Köpa kajakkläder
Välj rätt paddel
Flytväst för paddling

Du gillar kanske också...