Fiskesemester i Sverige 2015

Om inte allt för länge är det dags att börja planera inför sommarens bravader igen, fiskeutrustningen ska få sig en genomgång och kanoten ska underhållas tills det är dags för första turen igen. Kanotguiden ger dig en komplett guidning till de svenska vattnen som finns men vi är även måna om att ge er relevant information om hur fisket är i våra svenska vatten. Det går hand i hand och när du ska ut och semestra eller på något annat äventyr i Sverige så rekommenderar vi att ni kollar in fiskevatten.nu innan avresa. Där är man kunnig inom området att fiska i Sverige och där kan du välja att filtrera utifrån vilket län du ska besöka. Kika in den, det är ett bra ställe att börja på redan idag om ni ska bege er ut i vår eller sommar.

Tips till vårfisket

Ska du börja våren med att fiska gädda så har vi ett par saker som vi tycker att du ska ta till dig innan du ska gå ut. Du kan börja med att leta efter vårtecken i vattnet där du ska fiska, den vanligaste perioden för gäddfiske är från maj månad, det är då de börjar leka. Kontrollera även temperaturen i fiskevattnet så att det ligger på ca: 7 – 8 plusgrader, det är då gäddan är som mest aktiv. Ställ dig vid skuggplatser där vattnet skyms av någonting, t.ex. vid en kulle, brant eller liknande. Efter maj kommer den så kallade ”efterleksfisket” och då kan man få upp rikligt med fisk om man har tur, men bor man i de södra delarna av Sverige så kan det gå att bege sig ut lite tidigare på året, även om maj brukar vara ett startskott för de flesta.

Maj är också en månad som är helt underbar när det kommer till paddling, det är då allt vaknar till liv och man får uppleva en otroligt vacker växande natur under färden.

Köpa kajakkläder
Välj rätt paddel
Flytväst för paddling

Du gillar kanske också...