Ge bort kanot- eller kajaktur i present

Det är svårt att beskriva hur det är att paddla kajak för en som aldrig suttit i en kajak. Som många andra upplevelser så måste det upplevas. För de som vill bjuda en vän på denna unika upplevelse finns flera olika alternativ att välja mellan. (Presentkort kan köpas)

Tre av de vanligaste är:

Kajak Sightseeing

kajaksightseeingKajak Sightseeing går att genomföra i Stockholm, Malmö och Tived. Man paddlar då i en mindre grupp och det är en rekommendation att även ha med sig en vän som delar på upplevelsen.

Under 2-3 timmar pågår en guidad visning av den stad man paddlar i. Men det är en guidad visning som verkligen sticker ut mot klassiska turistguidningar. Här ser man allt från ett vattenperspektiv. Njut av tystnaden när du glider fram på vattenytan och lär dig om olika unika platser längs med kajakturen.

I Stockholm och Malmö sker turen mitt i staden och guiden berättar en hel del om staden historia och dess mest kända byggnader (i alla fall de som ligger relativt nära vattenbrynet).

I Tived är det framförallt naturen som står i fokus då turen går genom Tivedens Nationalpark.

Någon erfarenhet behövs inte och all utrustning finns på plats. Därmed ett lagom första steg för den som aldrig suttit i en kajak och vill prova på detta. Läs mer om Kajak Sightseeing

Kanot i Vildmarken

kanot i vildmarkenFör nybörjare finns få ställen som är så bra att paddla på som Tived. Här ligger Tivedens nationalpark som bjuder på ett mäktigt djur- och naturliv. Njut av naturen från kajaken, eller kanoten, och se naturen ur ett nytt perspektiv.

Om önskemål finns kan man även gå ur kanoten för en kortare promenad i urskogen eller bada på Vitsand.

Ett äventyr som främst rekommenderas till de som älskar att vara nära naturen och söker lugn och ro. Läs mer om Kanot i Vildmarken

Prova på Forskajak

forskajakAtt paddla kajak kan vara stillsamt och lugnt. Men det kan lika gärna vara adrenalinfullt och actionfyllt. Det sista gäller forskajak.

Efter viss teoretisk säkerhetsgenomgång börjar paddlingen på lugnare vatten. Stegvis blir det svårare och svårare och det dröjer inte länge förrän man känner de enorma krafterna som forsen har trots att det inte är de kraftigaste forsarna.

Det krävs inte att man har någon erfarenhet men antingen bör man vara äventyrslysten eller älska vatten. Kanske bägge. För detta är inte ett kajakäventyr som passar för de som gärna sitter i lugn och ro på land och njuter av stillheten. Läs mer om att prova på Forskajak

Köpa kajakkläder
Välj rätt paddel
Flytväst för paddling

Du gillar kanske också...