Hyra kajak i Gävle (S.Skeppsbron)

Hyr kajak i Gävle via KAYAKOMAT på Skeppsbron. Köp värdebevis och boka sedan via appen. Lär känna Gävle via både stadspuls och lugnet av naturen – under en och samma kajaktur.

Köp värdebevis

Hyra kajak i Gävle – så funkar det

Kajak i Gävle hyrs kanske lättast genom en Kayakomat. Du köper ett värdebevis och bokar sedan enkelt genom mobilen och får ett SMS med kod och slot-nummer innan hyrestiden börjar. Koden knappas in i en dosa på Kayakomaten, varpå du kommer åt din utrustning. Flytväst och paddel hittas i sedan i sittbrunnen, alternativ ovanpå däck om du hyr en SUP (Stand-Up Paddleboard).

Så funkar det – i fyra steg

  1. Köp värdebevis
  2. Boka online
  3. Få en kod på SMS
  4. Lås upp, hämta din kajak och börja paddla.
  5. Lämna tillbaka utrustningen.

Tre utflyktstips

Stadspuls eller naturupplevelser? Eller kanske både och? Välj tur efter intresse och förmåga.

Engeltofta

Natursköna Engeltofta nås med kajak från innerstaden. Beroende på rutt och var i Gävle du startar, så bör du i alla fall räkna med en paddlingstid på ett par timmar.

I Engeltofta finns en hel del att göra. Har du energi kvar efter paddlingen så kan du vandra en bit på fina Engeltoftaleden. I övrigt finns fina gårdsbutiker att besöka och, om du kommer på rätt dag, konstutställningar med bland annat måleri och keramik att titta på.
Ska man paddla hit är det bra att vara i god fysisk form, ha viss erfarenhet och klara av längre turer.

Alderholmskanalen

Önskas en lugn och stillsam tur? Turistgävle.se rekommenderar i så fall att hyra och paddla kajak i Alderholmskanalen. Det är bara några hundra meter från hyresplatsen vid “Limöbåtens” kajplats.

Gå till hyresplatsen på 15 minuter från citykärnan och paddla till andra sidan av Gavleån. Bara några minuter ut mot kusten finns de smala kanalerna som går in i det nybyggda området Alderholmen. Garanterat lungt vatten och utan stora vågor. Kanalen, som har funnits sedan 2008 och går genom ett bostadsområde, bjuder på lugnt vatten och passar bra för nybörjare.

Gavleån

Paddla längs Gavleån för att uppleva Gävle på ett lite annorlunda sätt. Längs vägen kan du se en bit av sevärdheter som Gamla Gefle och Gävle Slott. Vill du ha en lite längre kajakutflykt, där du får en smak av både stadsliv och natur, så kan du paddla från Gavleån till Testeboåns delta.

Bra att känna till

  • Behöver du egen flytväst? Väger du under 35 kg eller över 100 kg behöver du ta med egen flytväst.
  • Paddla efter förmåga. Undvik att paddla långt ut mot havet om du är nybörjare. Likaså bör höga vågor och dåligt väder undvikas om man inte har någon vidare erfarenhet. Paddlingen sker på egen risk.
  • Kolla vädret på förhand. Kolla vädret innan du ger dig ut och ha i åtanke att det kan skifta ganska snabbt.

 

Frågor och svar

Kan jag hyra från en kayakomat om jag aldrig har paddlat förut?

Ja, kajakerna är från Point 65 Sweden och är särskilt utformade för att vara smidiga, säkra och stabila att använda. Således passar de även för nybörjare.

Får jag ta med kajaken och paddla någon annanstans?

Ja, det går bra. Det är möjligt att hyra i flera dagar. Kayakomat kan alltså vara ett alternativ om du ska ut och tälta på en ö exempelvis.

Köpa kajakkläder
Välj rätt paddel
Flytväst för paddling