Hyra kajak i Stockholm City

kajak-i-stockholm

Hyr kajak nära Centralstationen

Hyr en kajak och upptäck Stockholms vackra inre skärgård själv – eller med en vän. Kanotuthyrningen ligger bara 500 meter från Centralstationen. Bokning av dag och tid kan ske direkt online. Fri avbokning gäller fram till 24 timmar innan du tänkt att paddla.

Vad ingår?

  • Kort introduktion – På uthyrningsplatsen kommer en instruktör visa grunderna i kajakpaddling. Denna tur passar alltså både för totala nybörjare och de som har flera timmar i kajak i sin ryggsäck.
  • Karta – En karta som visar centrala Stockholm. Ta exempelvis en tur förbi slottet eller se Gröna Lund från vattnet. Planera rutten utifrån kunskap, tid och var ni önskar gå i land.
  • Utrustning – Komplett utrustning ingår i hyreskostnaden. Det innebär kajak, åror, flytvästar och skyddsöverdrag (så ni inte blir så blöta)
  • Timhyra – Kajaker kan hyras på minst 2 timmar men många väljer att boka en hel förmiddag eller eftermiddag. Välj antal timmar och när bokning önskas ske via widgeten nedan.

För vem?

Dessa kajakturer passar främst för dig som vill upptäcka Stockholm på egen hand, eller med familj och vänner. Via kartan kan ni planera er tur helt och hållet utifrån egna preferenser. Ta pauser, paddla förbi klassiska turistmål upptäck Stockholm från vattnet.

Om du vill paddla grupp

Vill du hellre paddla i en grupp som leds av en erfaren guide? Arrangören anordnar ett flertal guidade turer dagligen under vår och sommar. Det finns allt från endagsturer till flerdagsturer med både övernattning och mat som ingår i priset.

Hitta hit

Som kartan visar nedan är det inte långt att gå till uthyrningsplatsen från T-centralen (T-centralen visas nere till höger på bilden). Det är ungefär 500 meter från centralstationen till bryggan. Bryggan, där kajakerna ligger, i Klara sjö och har närmaste postadressen på Pipersgatan 45. Gå ner till bryggan och ta vänster för att se Adventure Café. 

Kommer du gåendes (vilket rekommenderas) kan du gå ut via utgången “Stockholm C/ City Terminalen” och sedan gå över bron som går över Klarabergsviadukten. Gå gärna på vägens högra sida. På höger sida kommer du nu se en trappa som ner. Gå ner för den och följ sedan vattnet fram till Adventure Café.

Arrangör

Arrangör är Stockholm Adventures. Ett företag som erbjuder olika äventyrliga sätt att upptäcka Stockholm. Främst sker detta via uthyrning av kajaker och SUP:ar men även via anordnade gruppaktiviteter. Deras mål är att erbjuda oförglömliga upplevelser vid besök i huvudstaden. Med gedigen kunskap och lång erfarenhet av branschen är det ett av de ledande upplevelseföretagen precis mitt i city. Perfekt läge då det är lätt att ta sig hit oavsett om man kommer med tåg, tunnelbana eller spårvagn.

 


Köpa kajakkläder
Välj rätt paddel
Flytväst för paddling