Hyra kanot i Uppsala – Friluftsfrämjandet

En av de större kanotuthyrarna i Uppsala är Friluftsfrämjandet. De har sin uthyrning i friggeboden som ligger vid Sunnerstastugan.

Uthyrningen startar i maj och sträcker sig till sista september. Exakta datum kan variera något år från år. (Denna info är från 2016)

På vardagar är det öppet 15-19. I september kortas uthyrningstiden av till 18.

Det är främst på helger och röda dagar som kanotfantasterna vill ta sig ut och detta återspeglar sig även i öppettiderna. På dessa dagar har de öppet 10-13. Däremot är det stängt midsommarafton.

Priser

De som tänker hyra kanot eller kajak flera gånger bör gå med i Friluftsfrämjandet. Detta eftersom det blir betydligt billigare i längden då de tillämpar medlemspriser.

Att hyra en kanadensare kostar för 2 timmar 150kr för medlemmar och 200kr för övriga. Vill man hyra 2-4 timmar kostar det 250/300kr och är det ett dygn är priset 300/400kr. En vecka kostar 1300/1800kr.

En kajak kostar i stort sett lika även om det kan skilja på en 50-lapp på vissa avgifter.

Den som vill hyra en Kajak K2 får däremot betala något mer.

Här är priserna för 2 timmar, 200/300kr, 2-4 timmar 350/450kr, 1 dygn 400/550 och en vecka 1800/2100kr

Boende

Då stugan ligger ca 4km söder om Uppsala Centrum, kan man välja i stort sett vilket hotell i centrala Uppsala som helst. Något hotell precis vid Friluftsfrämjandets stuga finns inte och det närmaste hotellet är Eklundshof. Men det ligger enbart några hundra meter närmare än övriga hotell i staden. Välj ett som ligger nära city för att lättast ta kollektivtrafiken till uthyrningsstället.

Hitta hit

Sunnarstastugan ligger på Dag Hammarskjölds Väg 270 med bara 200 meter till Fyrisån. Detta bara 500 meter från Flottsund vilket är där Fyrisån flyter ut i sjön Ekoln. Med andra ord ligger uthyrningen i södra delarna av Uppsala.
De som kommer söderifrån åker E4:an mot Uppsala och svänger vänster in på väg 255. Precis där Ekoln tar slut och Fyrisån tar över svänger man vänster in på Dag Hammarskjöldsvägen, åker över ån och kommer snart att se skyltar som guidar den sista lilla biten (till höger) till stugan.

Från Uppsala Centrum är vägen extremt enkel att följa. Detta eftersom Dag Hammarskjöldsvägen startar i centrala delarna och sedan går exakt rakt söderut. Följ vägen och leta efter skyltar mot stugan och kanotuthyrningen till vänster.

Köpa kajakkläder
Välj rätt paddel
Flytväst för paddling

Du gillar kanske också...