Kajak i Kazakhstan?

Även om Sverige har en hel del att bjuda på för kanotälskaren så finns det en spänning i att se övriga världen. Men det ena behöver inte utesluta det andra. Ta med kanoten och upplev actionfyllda forsar och miljöer i det land du besöker.

Ett av alternativen som många kanske inte tänker på är Kazakhstan. Landet har blivit allt mer känt för sin fina natur oavsett om man vill vandra i bergen eller ta kajaken/kanoten i någon av de natursköna sjöarna. Vattensporten är relativt vanlig och för de som vill ta med sig kanoten är ett besök på Ill River en rekommendation. Denna flod ligger belägen mellan de två sjöarna Qapshaghy samt Balhash.

Möjlighet att hyra kanot är något begränsad. Det kan vara säkrast att fråga en resebyrå i förväg i de fall man inte har lust att leta sig fram i landet på egen hand. Orsaken till att utbudet att hyreskanoter inte är stort är att landets turism fortfarande är ganska låg. Bara de senaste åren har landet börjat finnas med mer i resekataloger och i resereportage. Turismen växer starkt men än är inte hela turismnäringen uppbyggd.

Men där turistnäringen blomstrar finns många olika möjligheter att uppleva vattensporter. Kanot, kajak, forsränning och fisketurer är något som man kan välja mellan.

När passar det?

Likt Sverige har Kazakhstan kalla och isiga vintrar. Inget kanotväder då alltså. Då är det betydligt bättre att sikta på sommarmånaderna. För att vara säker på att få värma bör man åka mellan juli och augusti. Men precis som i Sverige kan även höstarna och vårarna vara varma. Däremot är det säkrast på sommaren.

För dig som ska åka dit så rekommenderas du att kontakta Kazakhstan ambassad om frågor finns kring pass, visum och andra regler för att göra resan så enkel som möjlig.

Köpa kajakkläder
Välj rätt paddel
Flytväst för paddling

Du gillar kanske också...