Kajak och kanotturer i Amsterdam

”Förutom tulpaner, träskor och väderkvarnar är Amsterdam starkt förknippad med vatten” / Sammanfattning på semestersidan Bilsemester.net över den nederländska huvudstaden. Det är en sammanfattning som verkligen speglar vad många förknippar Amsterdam med.

De som kommer hit kommer märka att framförallt vattnet dominerar. Det gör också att det finns mängder av fina kanot- och kajakleder. Har man inte med sig egen är det inte svårt att hitta lokal uthyrare där man både kan hyra själv eller paddla i grupp.

Med båt på kanalen i Amsterdam

Två kanotturer du kan boka från Sverige

Planerar du en resa till Amsterdam i sommar? Lär känna landsbygden via en kanot- eller kajaktur. Det finns flera turer som kan bokas direkt från Sverige. Vi tittar lite extra på några av de turer som erbjuds via svenska återförsäljaren Getyourguide.

Amsterdam – 5 timmar – Upptäck våtmarkerna

En mysig och intressant tur som sträcker sig över fem timmar i relativt lugna vatten. En turguide följer med som pratar nederländska och engelska.

En våtmarkssafari som går i områden som inte förändrats speciellt mycket sedan 1600-talet. Historiska vingslag blandas med magnifik natur. Självklart kommer ni passera en rad väderkvarnar (typiskt för den holländska landsbygden) samt många pittoreska små byar. På vägen tar man flera stopp där lunchen intas på en ö.

För att inte behöva paddla i Amsterdam behöver man först ta kollektivtrafiken till en by utanför huvudstaden. Därefter väntar lite fika innan instruktören går igenom vad som väntar. Man behöver inte ha någon större erfarenhet av att paddla innan. Under turen kommer det vara 2-3 personer i varje kanot vilket gör att man kan få paddla med folk man inte känner i det fall det inte är en större grupp som bokar utflykten tillsammans.

Det som ingår i priset är transporten till och från Amsterdam, fika, all utrustning, medföljande guide samt lunchpicknick. Dessutom går en mindre summa till organisationen Landscape Noord Holland.

Pris per person – 678 SEK

Kanottur i solnedgång

En tur som varar i fyra timmar som utförs på kvällen. Kom ifrån stadspulsen och njut av det lugn som ges när man flyter fram och ser den nederländska landsbygden. Ett par pauser på vägen är inplanerade, både för mat och bad. Även på denna tur följer det med guider som både pratar engelska och nederländska.

Till stor del liknar turerna varandra men här startar turen på kvällen för att man ska kunna se den vackra solnedgången. Trots att man bara är 15 minuter från Amsterdam så bjuds det på landsbygd, bondgårdar och fantastiska naturlandskap.

I likhet med turen ovan så början man i en liten ort utanför Amsterdam och tar kollektivtrafik dit. En busstur som ingår i priset.

Pris per person – 572 kr.

Köpa kajakkläder
Välj rätt paddel
Flytväst för paddling

Du gillar kanske också...