Kajaksemester i Strömstad

En av de städer som verkligen lever upp på sommaren är Strömstad. Hit kommer människor från hela Sverige för att njuta av allt vad västkusten har att bjuda på. Det gäller även kanot och kajakfantasterna.

De som har intresse för denna sport söker sig i första hand mot Kosterhavet som år 2009 invigdes som Sveriges första marina nationalpark. En stor orsak till att det blev nationalpark var det rika djurlivet. Här samsas närmare 12000 olika arter, både på land och i vattnet.

De som vill uppleva Koster via kajak kan med fördel kontakta företaget med det passande namnet Skärgårdsidyllen. De anordnar nämligen flera olika turer för allt från de allra mest erfarna till de som ser sig själva som riktiga nybörjare. Genom ett samarbete med Naturum (marinbiologerna) har de även paddlingar i nationalparken med fokus på vad detta område har att ge. På dessa visningar handlar det om att uppleva naturen men även lära sig mer om den. Mycket uppskattat och då det är begränsade platser kan det vara genomtänkt att boka sin plats i god tid innan avfärd.

Företaget erbjuder även kajakuthyrning för de som inte har med sig sin egen. Självklart går det även att göra egna utflykter istället för att följa med på någon av de guidade turerna.

De som vill göra längre kajakutflykter kan ta med sig tält och tälta för att på så vis maximera sin naturupplevelse. Ett alternativ är paddla på dagarna men äta gott och värma upp sig på kvällar och nätter. Detta på exempelvis vandrarhem eller hotell. Men med tanke på att staden är en ”turistknut” bör man även boka hotell i Strömstad (eller annat boende) i god tid. Detta särskilt om man ska uppleva semester i kajaken och därmed enbart vill ha boende nära vattnet. Det är just dessa boendeformer som är mest eftertraktade eftersom många kommer till västkusten för att just uppleva vad kustområdet har att erbjuda.

 

Köpa kajakkläder
Välj rätt paddel
Flytväst för paddling

Du gillar kanske också...