Kanotäventyr i Tived

Paddla kajak med guide

I Tived erbjuds flera paddeläventyr med kunniga guider. Alla kan hänga på – oavsett erfarenhetsnivå.

Tived är ett mindre samhälle i Västergötland och ligger precis vid sjön Undens östra strand. Här anordnas regelbundet paddeläventyr för de som vill paddla i grupp med erfarna instruktörer. Paddlingen sker vid Ösjönäs som ligger belägen vid Tiveds nationalpark.

Vilket äventyr vill du prova? Paddeläventyr? Testa Paddleboard?

Hyra Paddleboard i Tived

Kajaktur med Guide i Tived

Paddeläventyr i Tived


Testa paddleboard

Hyra Paddleboard i Tived

Paddle Board är en ny, och mycket uppskattad, vattensport. Stå på brädan och glid sakta fram över vattenytan. Det blir därmed en kombination av paddling, wakeboard och surfning – fast i mycket lugnare format. I Tived kan Paddleboard hyras per timme. Första gången brukar en timme räcka!

Köp presentkort och lös in den dag ni vill testa på sporten.

  • För alla åldrar
  • 60 Min
  • April – Oktober

Boka här / Köp Presentkort


Paddla kajak med guide

Kajaktur med Guide

Följ med en erfaren paddlar under en guidad kajaktur i vattnen omkring Tived. All utrustning ingår och turen passar både nybörjare och erfarna. Däremot bör man ha paddlat någon gång innan så det inte är allra första gången. Turen går i Tiveds nationalpark, via Stora- och Lilla Trehörningen och självklart med både fika- och badpauser. Genomförs i grupp.

  • 2-4 timmar
  • Maj – September
  • Alla åldrar

Boka här / Köp Presentkort


Paddla i Tived

Paddeläventyr i Tived – “Vildmarken”

Vad väntar? I priset ingår en heldag paddling och naturupplevelse. Däremot är det upp till gruppen och dess deltagare att styra hur dagen ska läggas upp. Exempelvis kan det vara skönt att ta en paus med ett bad vid stranden Vitsand eller varför inte en mysig skogspromenad i urskogen i nationalparken?

Ingår material? Deltagarna behöver inte ha egna kajaker eller flytvästar. Allt lånas på plats. Det man däremot bör ha med sig är en vattentät påse med ombyteskläder. Dessutom tar alla deltagare med sig egen matsäck.

Krav? Det finns ett par grundläggande krav för att få vara med på turen. Personen ska vara minst 15 år, vara simkunnig och inte påverkad av alkohol eller droger.

Vilken tid? Paddeldagar genomförs regelbundet under sommarhalvåret. Däremot sker det inte varje dag utan anordnas utifrån efterfrågan. Är det en hel grupp som vill boka paddeltur kan detta däremot göras mer flexibelt utifrån datum. I annat fall väntar de in till att ett par personer anmält sitt intresse varpå en grupp sätts samman. Turen tar cirka en dag.

  • 3 års giltighetstid
  • 45 dagars öppet köp
  • 3 års bytesrätt mot annan upplevelse

Boka här / Köp Presentkort

Köpa kajakkläder
Välj rätt paddel
Flytväst för paddling