Med fokus på – Gefle Kanotklubb

Gefle Kanotklubb är en ganska lite kanotklubb som ligger i Gävle. I likhet med andra liknande klubbar och föreningar är målet att skapa gemenskap via gemensamma paddelturer och erbjuda regelbundna träningstillfällen.

Här är både nybörjare och mer erfarna paddlare välkomna oavsett om man har utrustning eller inte. Den utrustning som behövs för forspaddling går att låna av klubben, förutsatt att man är medlem.

Medlemsförmåner

Vinterträning – Under vintermånaderna sker träningen inomhus. Detta i bassänger i badhus i Gävle.

Turer – Under vår/sommar/höst anordnas regelbundet kortare och längre paddlingsturer. Information om dessa presenteras för medlemmarna bland annat på hemsidan.

Låna utrustning – Alla medlemmar kan låna utrustning som behövs för paddling. Det innebär då allt från säkerhetsutrustning som flytväst och hjälm till kajak och paddel.

Förvaring – Under vintermånaderna finns förvaringsplats att låna om man har en egen kajak.

Försäkring – Samtliga medlemmar är försäkrade genom en så kallad gruppförsäkring. Denna är tecknad hos Folksam.

För medlemmar som är under 18 år ingår även följande:

Licens – En gratis tävlingslicens som är utfärdad av Svenska kanotförbundet. Denna licens behövs vid tävling. Som vuxen får man lösa den mot en kostnad.

Med fokus på – Gefle Kanotklubb

Pris

Anmälan till klubben kan ske vid en sammankomst men enklast är att anmälan sker via hemsidan. Man fyller då i namn, mailadress och skickar med ett meddelande. Relativt snabbt därefter kommer man få ett meddelande hur betalningen kan ske till klubben.

Det kostar 500kr per år per person. Vill man anmäla en hel familj kostar det 750kr och gäller då oavsett familjens storlek. Utöver det kan alltså licenstillägg komma samt försäkringstillägg.

Man får paddla utan att vara ansluten till försäkringen men då är det mycket viktig att man själv är insatt i vad som gäller utifrån det försäkringsskydd man har via ev. hemförsäkringen.

Andra kostnader:

Nyckel – Kanotförrådet är alltid låst och därmed behöver man en nyckel om man vill få tillgång till förrådet. Denna nyckel kan man få mot att man disponerar 200kr. När nyckeln lämnas tillbaka får man alltså tillbaka pengarna.

Fjärran Höjder – Under vintermånaderna hålls flera aktiviteter på badhuset Fjärran Höjder. För att komma in där behövs ett speciellt keycard. Detta kort kostar 25kr och betalning sker när man får kortet i kassan. Däremot måste man ha med sig en speciell blankett som gör att personalen förstår att det är en medlem från klubben som ska få ett kort.

Mer info? Sök på Facebook efter Gefle Kanotklubb. Där sker en hel del diskussioner och löpande information om klubbens aktiviteter.

Köpa kajakkläder
Välj rätt paddel
Flytväst för paddling

Du gillar kanske också...