Paddla i Voxnan & Gryckån (Edsbyn)

Kanottyper

Voxnan bjuder på varierande svårighetsgrad och härliga naturupplevelser. Hos Voxnabruks kanot & camping erbjuds både boende, kanotpaket och fiskemöjligheter.

I, och omkring, Voxnan finns över 250 km av kanotleder – med allt från forspaddling till betydligt lugnare och barnvänligare sträckor. Självklart går det att padda här med egen kanot och tält i packningen – men önskas något hyras finns en stor kanotcamping till hjälp.

Kanotpaket

En dagsutflykt eller fyra dagar i sträck? Kanotcampingen erbjuder färdiga paketlösningar. Detta oavsett om paddling önskas ske i Voxnan eller Gryckån.

  • Hyr kanot
  • Hyr boende på campingen
  • Köp mat att ta med

Matpaket är ett bekvämt tillval som innebär att frukost, lunch eller middag tas med från campingen. Det lyxigaste paketet är ”Stora Grillen” där bland annat marinerad grillskiva, råkorvar och kyckling ingår.

Exempel – Barnens paddlingsäventyr

Ett äventyr som passar familjer med barn mellan 4 och 15 år. Den totala paddlingssträckan är 12 km och slingrar sig via stränder och lugna områden. Självklart ges tid för att stanna och bada, fika och äta.

Personal från campingen skjutsar familjen till startplatsen varifrån de sedan påbörjar sin paddling tillbaka. På resan följer det även med ett par uppdrag för barnen att lösa på vägen. Hemma igen lämnas dessa uppdrag in varpå familjen är med och tävlar om ett gratis nytt äventyr.

Boende

Kanotcampingen erbjuder tre olika slags boende:

Självhushållslägenheter

En lägenhet på två rum och kök gör det enkelt att både laga mat och bo bekvämt. Ett bra alternativ för de som vill göra dagsutflykter med kanoten och sedan sova skönt på nätterna. Även ett bra alternativ om bara några av familjemedlemmarna uppskattar kanotäventyret medan andra uppskattar mer lugnet i lägenheten.

Stugby i Edsbyn

I Edsbyn (närmaste stad) finns stugbyn Ön med totalt 5 stugor. Alla har egen uteplats och tillgång till bastu. I närheten finns även möjlighet till cykling och skidåkning. Eftersom byn ligger precis bredvid arenan där Edsbyn spelar sina hemmamatcher finns även tillgång till sportevent att se på.

Camping i Voxnabruk

För de som vill bo så nära naturen som möjligt är tält i skogen det bästa alternativet. Därefter kommer nog campingalternativet. Voxnan rinner precis bredvid campingen så det är alltid nära till paddling bad och fiske. Campingen öppnas sommaren 2023.

Bokning

Läs mer om campingen samt se kontaktuppgifter på kanotcamping.se. Campingen finns även att följa på Facebook och Instagram.

Som kartan visar nedan ligger Voxnabruks Kanot & Camping någon mil väster om Söderhamn. Som nämns ovan går det även att bo i Edsbyn om lite bekvämare boende önskas.

(Bildkälla: kanotcamping.se)

Är det fullsatt på campingen? Kartan nedan markerar ut övriga campingar med någon mils avstånd från Voxnan.

(Bildkälla: Camping.nu)

Fiske

Harr, öring, stoaborre, sik…. I området finns fiske för både småbarnsfamiljer och de mer erfarna fiskeentusiasterna. Utsättning av ädelfisk sker varje år och för sportfiskaren lockar chansen att få öring i forsen.

Ett lugnt och uppskattat område är Sandsjön. Sjön ligger nära Lv 296 och har flera bryggor som är enkla att fiska från. Dessutom är en av dessa handikappanpassad.

Fiskekort krävs i antingen Södra eller Norra Voxna Fiskevårdsförening. Fiskekort kan köpas på campingen och gäller under olika långa perioder. Det finns allt från endagskort till årskort.

Köpa kajakkläder
Välj rätt paddel
Flytväst för paddling