Skolresa i Sverige – En chans att se den vackra naturen

Skolresor utomlands är nog populärast men det finns så mycket mer att uppleva om man kikar lite extra på Sverige. Ibland ser man inte skogen för alla träd, det gäller att sätta sig ner och leta efter de riktiga guldkornen i Sverige. Vi tänkte tipsa om ett par resmål som vi tycker att ni ska lägga in som ett alternativ i er planering. Ibland måste man också anpassa sig till sin budget, det räcker kanske inte hela vägen till Spanien eller något annat land. Skolresan brukar finansieras av pengar som eleverna drar in i form av försäljning av diverse produkter, kläder, hudvårdsprodukter lotter osv. Sälj salami och cheddar för att få in pengar till klassen, ett annorlunda men bra och roligt exempel. Men då måste man som sagt anpassa sig till budgeten.

Tips på skolresa i Sverige

Cyklar dressin och upplev Hälsingland – Ta en tur upp till underbara Hälsingland och upplev natur och djurliv på en dressin. Åk på Dellenbanan tillsammans med hela klassen på ett spännande äventyr på Sveriges anrika järnvägar. Det går att boka kompletta paket med övernattningar.

Upplev vildmarken och forsränning – Runt om i Sverige finns det vackra vattendrag som forsar fram. Känn naturens krafter i båten när ni åker nerför strömmen och lär er bemästra den tillsammans. Boka in er forsränning med andra vildmarksaktiviteter under flera dagar för att komplettera resan.

Nöjesfält – Besök några av Sveriges bästa nöjesfält. Ta en tur till Stockholm med en heldag på Gröna Lund och testa alla nya attraktioner som man har att erbjuda. Lägg sedan till en dag på Liseberg där ni kan åka den största berg- och dalbanan i trä. Boende och mat finns nära nöjesfälten och det är inga problem att bo en bit ifrån centrum heller. Kollektivtrafiken är bra och det finns billigare vandrarhem i utkanten av städerna.

Köpa kajakkläder
Välj rätt paddel
Flytväst för paddling

Du gillar kanske också...