Tre av Ontarios vackraste kanotleder

Kanada – som är känt världen över för sin storslagna natur – är ett land rikt på fartfyllda vattendrag, klippiga berg och ändlösa kvadratmeter vildlandskap. De här egenskaperna är vad som också gör Kanada till en utmärkt plats att utforska genom att paddla kanot. Provinsen Ontario bjuder särskilt på väldigt bra förutsättningar och i den här texten listas tre av de bästa rutterna.

Tips: Det är viktigt att packa rätt för att få med sig alla nödvändigheter och ev. utrustning. För flygresan över Atlanten bör man se till att ha bra resväskor och kabinväskor, samt att noga kontrollera eventuella extraavgifter om du har med dig skrymmande packning.

The Upper Ottawa River

Den här floden, som både bjuder på adrenalin och avslappning med sitt varierande vatten, är ett mycket sceniskt och vackert vattendrag att utforska med kanot. Floden är uppdelad i två rutter, varav den första går från Mattawa fram till Driftwood, och den andra från Temiskamisjön (Lake Temiskami) till Mattawa.

Landskapen som den här floden skär igenom är mycket omväxlande – bland annat går den förbi Laurentian Mountain som ungefär är 1,2 kilometer högt, samtidigt som man färdas bland rik grönska och växtlighet nere på de lägre altituderna.

Tänk på: Den här floden är väldigt populär bland kanotpaddlare över hela världen – det kan till följd av det vara ganska svårt att hitta bra campingplatser under högsäsongen.

Biscotasing Loop

Den här rutten går ner för Spanish River från Biscotasing och för dig sedan tillbaka till Biscotasing genom ett sjösystem. I likhet med den ovanstående rutten är det den omgivande naturen som är den största attraktionen.

Det praktiska kring att paddla här är både enkelt och billigt: Till exempel kostar en parkeringsplats endast 5 $ per dygn, vilket är förhållandevis billigt i Kanada för den här typen av område. En kanotfarare rapporterar även om att många av campingställena fortfarande är gratis – dock är det något som kan komma att ändras i takt med att området exploateras ytterligare.

Temagami’s Sturgeon River Loop

Den här rutten bjuder på en storslagen kombination av Chiniquichi-området och Temagami’s Sturgeon River. Med det i åtanke är det inte svårt att förstå varför den här är rutten är en av de mest populära 8-dagarsturerna.

Tänk på: Wolf Lake, som ligger ungefär en fjärdedel av vägen in i parkområdet, kommer i framtiden att industrialiseras med bland annat gruvor som huvudsaklig verksamhet.

Ontario – Snabbfakta

  • Toronto är huvudstad i Ontario, men även hela Kanadas huvudstad Ottawa ligger i Ontario.
  • Invånarantal: 12 851 821 (2011).
  • Officiellt språk: Engelska, även om en del är fransktalande.
Ontarios Flagga

Provinsen Ontarios Flagga

Köpa kajakkläder
Välj rätt paddel
Flytväst för paddling

Du gillar kanske också...